Het wettische denken is een groot probleem voor gelovigen. Dit is het denken dat onze prestaties enige indruk op God maken.
Het wordt op talloze manieren aangewakkerd: het dragen van bepaalde kleding, het wel of niet eten van bepaald voedsel, het uitoefenen van bepaalde godsdienstige plichten etc.
De Galaten waren op het goede spoor gezet. Ze hadden het evangelie van Paulus gehoord, die hen Christus als gekruisigd voor ogen had geschilderd. Ze waren vrij door zijn volbrachte werk van het leven naar wetten en regels. Toch vergooiden de gelovigen uit Galatiƫ deze vrijheid door hun oor te luister te leggen bij vreemde leringen die het godsdienstige vlees weer laten gelden.
Vandaar de titel van dit boek: ‘Vergooide Vrijheid’.
Het is een bewuste keuze om de genade van God aan te willen vullen met menselijke godsdienst. Zo vergooien we onze vrijheid. Ieder van ons loopt dagelijks dit gevaar. Op de meest subtiele manieren komt de ‘werkheiliging’ onze gemeenten binnen.
Ik heb dit boek bedoeld voor mezelf en al die gelovigen die net als Paulus dit ene doel hebben: Weten wat ware christelijke vrijheid is door Hem te kennen en de kracht van zijn opstanding (zie Filippenzen 3:10).
Als extra bijlage is een vers voor vers uitleg opgenomen van de brief van Judas. Deze gaat over het grote gevaar van binnengeslopen mensen in de gemeente die de gelovigen willen aftrekken van ware gerechtigheid onder de mantel van ware vroomheid.

100 blz. De prijs is 15 euro.